Karacaoğlan Kayısı Festivali Başladı

Tarih 07 Haziran 2014, 12:31 Editör MS

Bu yıl 52'ncisi düzenlenen Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali, çeşitli etkinliklerle başladı.
Festival, tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda yapılan açılış töreni ile başladı.

Törene; MHP Başkanlık Divanı Üyesi-İdari, Mali ve Teknik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Abbas BOZYEL,MHP Mersin Milletvekilleri Mehmet ŞANDIR,  Ali ÖZ,  AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Nebi BOZKURT, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ, Mut Kaymakamı Mustafa ŞAHİN, 21.Dönem Mersin Milletvekili MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hidayet KILINÇ,
MHP 21. Dönem Mersin Milletvekili Yalçın KAYA, MHP 23. Dönem Milletvikili Kadir URAL, Mut Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, Garnizon Komutanı Üsteğmen Evren EKMEKCİ, Toroslar Belediye Başkanı Hamit TUNA, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.
Festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, ilçenin temel geçim kaynağının tarıma dayandığını ve kayısının da önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "İlçemizin temel geçim kaynağı kayısı, erik, zeytin ve hayvancılık. Ürünlerimizin daha iyi para etmesi için sanayileşmek zorundayız. Bunun için de altyapıyı oluşturmak amacıyla organize sanayi bölgesini kuracağız. Bu yıl rekoltemiz yüksek olmadığı için kayısı para ediyor. Önümüzdeki yıl inşallah yüksek rekolte ve yüksek kazançlı bir yıl olur. Soma’da meydana gelen felaket nedeniyle festivalimizin gece bölümünde yer alan eğlenceleri bu yıl iptal ettik" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ ise resmi verilere göre 2013 yılında Mersin'de 94 bin 55 ton kayısı üretildiğini belirterek, "Bu rekolte ülkemizde üretilen kayısının yüzde 12'sini oluşturuyor. Gelinen noktada Mut'un, ülkemizin en önemli kayısı üretim merkezlerinden bir olma yolunda hızla ilerliyor olması bizi sevindirmektedir. Önümüzdeki yıllarda festivalin kültür ve sanat boyutunu daha da güçlendirerek festivalimizi Türkiye ve dünya çapında bir etkinlik haline dönüştürmeliyiz" dedi. AK Parti Mersin Milletvekili Nebi BOZKURT ve MHP Başkanlık Divanı Üyesi-İdari, Mali ve Teknik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Abbas BOZYEL’den sonra söz alan Mut Kaymakamı Mustafa ŞAHİN’de ilçenin bu festivale odaklandığını kaydederek, “Bu yıl 52.’si düzenlenen festivalimizin önümüzdeki yıl yapılacak olan 53.’sünün uluslararası olmasını diliyoruz. Bir diğer temennimizde önümüzdeki yıl organize sanayi bölgesi içerisinde kayısı işlenmesine yönelik bir sanayi tesisinin temelini atmak” dedi.
Konuşmaların ardından gerçekleşen etkinlikler, renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin en ilgi çekici kısmı ise kayısı yeme yarışması oldu. Mut Belediyesi Halkoyunları Topluluğu ve Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı da, gösterileri ile festivale renk kattı.
Sunuculuğunu Öğretmen Muzaffer KILIǒın yaptığı festivale katılan protokol üyelerine Belediye Başkanı Nebi YILMAZ tarafından günün anısına birer plaket verildi. Plaket alanlar arasında Çağataybey Kayısısını bölgeye kazandıran araştırmacı Ayla YILDIZ, Araştırmacı Hamit AYANOĞLU, Mut’a ilk kayısı kazandıran Nail TÜRE anısına ailesine iletilmek üzere Ziraat Odası eski Başkanı Mehmet ÇİFTÇİOĞLU’na geçtiğimiz yılın En Kaliteli Kayısı Üreticisi Bülent YEREBASMAZ ile En Çok Kayısı Üreten Üretici Hasan MANAV’da vardı.
3 Gün sürecek olan festival, sportif ve sanatsal etkinliklerle devam edecek.
Törenden fotğraflar:

Festivale ilgili ayrıntılı fotoğraflara Belediyemiz facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.

Ağustos 2017 Meclis Toplantısı

Ağustos 2017 Meclis Toplantısı 2017 Ağustos ayı Belediye Meclis Toplantısı ilanı

Zeyker Revizyon İmar Planı

Zeyker Revizyon İmar Planı Hacıahmetli Mahallesi, Zeyker Mevkii, Revizyon imar planına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı önerisi