Festival başladı

Tarih 30 May?s 2015, 01:45 Editör MS

53. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali, Mersin’in Mut İlçesi’nde tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda yapılan açılış töreniyle başladı.

Elektriklerin kesilmesi nedeniyle 1 saat geç başlayan törenin açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Mut Belediyesi Halkbilimleri Topluluğu’nun gösterisinin ardından konuşan MHP’li Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Türkiye’nin sofralık kayısı üretiminin yüzde 70’inin Mut’ta gerçekleştiğini belirterek, “İlçemizde 55 bin dekar arazide üretilen 1 milyon kayısı ağacı bulunmaktadır. 4 Bin kayısı üreticimiz ortalama yıllık 100 bin ton kayısı üretmektedir. Geçtiğimiz yıl bu üretimin 30 bin ton civarı ihraç edilmiştir. Valilik tarafından onaylanan organize sanayi bölgesinin hayata geçmesiyle Mut’ta yetiştirilen ürünlerden üreticilerimizin kazancı daha yüksek noktaya çıkacaktır” dedi. Başkan Yılmaz, Karacaoğlan’ın da birçok yeri gezip dolaştıktan sonra yaşamının son bölümünü ilçede geçirdiğini, mezarının ilçede bulunduğunu onu da bu festival etkinlikleri çerçevesinde anmayı bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceklerini sözlerine ekledi. Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Ak Parti Mersin Milletvekili adayı Zeynep Gül Yılmaz, CNHP Milletvekili adayı Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili adayı Oktay Öztürk’ün konuşmalarının ardından söz alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’deki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının 2.5 kat daha fazla olduğunu bu soruna çözüm bulmak için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Kocamaz, Büyükşehir Belediye Yasası’nı da eleştirerek, yasanın eksiklikleriyle karşı karşıya olduklarını üreticilerin en büyük sorunu olan sulama suyu konusunun ortada bırakıldığını kaydetti. Burhanettin Kocamaz, ”Sulama suyu konusu yasada ortada bırakılmış. Biz de yasanın boşluklarından yararlanarak hizmet vermeye çalışıyoruz. Burada bulunan vekillerimizden ve aday olan arkadaşlarımızdan ricamız Meclis’e gittiklerinde bu yasanın düzenlenmesini sağlamaları. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde Mersin’de susuz, yolsuz köy kalmayacak” dedi. Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz’de festivallerin önemine dikkat çekerek, “Festivaller kültürlerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu festivalin 53 yıldır yapılıyor olması çok önemlidir” dedi. Süleyman Deniz 1994 - 1997 yılları arasında Mut'ta Kaymakamlık yaptığını hatırlatarak, "O günden bu yana bazı gelişmeler olmuş ama görüyorum ki bu tama yeterli bir noktada değil" diye konuştu. Konuşmaların ardından kayısı yeme yarışması düzenlendi, kayısı ile suyun buluşmasını betimleyen dilek havuzuna festivale katılan konukların kayısı döküldü. Festivalin gece bölümünde ise Şehir Stadı’nda Armağan Arslan, Ali Altay ve Gökçe tarafından belediye sponsorluğunda halk konseri verdiler.. Üç gün sürecek festival etkinlikleri kapsamında sergiler açılacak, sportif etkinlikler düzenlenecek.

Sözleşmeli Personel Alımı Sınav Sonucu

Sözleşmeli Personel Alımı Sınav Sonucu 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesi hükümlerine göre, Sözleşmeli Memur alımı Sınav Sonucu

İHALE İLANI

İHALE İLANI MUT BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN AÇIK ARTTIRMA USULÜ İHALE İLANI