30 Ağustos Zafer Bayramı Çoşkuyla Kutlandı

Tarih 02 Eyl?l 2016, 15:44 Editör Süleyman TEMEL

zafer bayramı

Bu yıl 94. yıldönümü iştirak ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı ilçemizde coşkuyla kutlandı.

Kozlar yaylasında geleneksel hale gelen kutlama törenlerine katılan Mut Belediye başkanı sayın Nebi Yılmaz, vatandaşlarla meşaleler eşliğinde zafer yürüyüşü gerçekleştirdi. Daha sonra Kozlar parkına gelen kalabalığa, Mut Belediye başkanı Nebi Yılmaz TÜRK bayrağı ve Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün büyük eseri NUTUK'u hediye etti.

Başkan Yılmaz konuşmasında; "Nutuk, Türkiye Cumhuriyeti’nin yazılan ilk tarihidir. Kurtuluş Savaşı’nda Kuva-yı Milliye ruhunun, bir yandan dış düşmanlara karşı koyarken bir yandan da içerideki ihanet çetelerine karşı verdiği Milli Mücadele’nin hikâyesidir. Türk milletine, yenmenin ve zafere ulaşmanın yollarını öğreten bir eserdir. Mücadelelerle elde edilen rütbe ve nişanları söküp atmaktan çekinmeyecek kadar vatan ve millet sevgisiyle dolmuş bir askerle, tarihi ve milli karakterinin onda olduğunu gören bir milletin, el ele vererek, dayandığı millî birlik, katlandığı fedakârlık ve gösterdiği irade gücü sayesinde, imkânsızlıklardan nasıl imkânlar yaratabildiğini dünyaya anlatan bir eserdir.

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizi karanlığa mahkum etmek isteyen iç ve dış güçleri de o günden gören ve bizlere yol gösteren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğilirken, Nutuk’u sizlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyorum." dedi.

Ağustos 2017 Meclis Toplantısı

Ağustos 2017 Meclis Toplantısı 2017 Ağustos ayı Belediye Meclis Toplantısı ilanı

Zeyker Revizyon İmar Planı

Zeyker Revizyon İmar Planı Hacıahmetli Mahallesi, Zeyker Mevkii, Revizyon imar planına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı önerisi