Belediyemizden Çiftçilere Zeytin Fidanı Dağıtımı Yapıldı

Tarih 20 ?ubat 2017, 09:13 Editör Süleyman TEMEL

ÇİFTÇİLER ÜRETECEK MUT BÜYÜYECEK

Mut Belediyesinin "ÇİFTÇİLERİMİZE HEP DESTEK TAM DESTEK" Projesi kapsamında yer alan ve bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen fidan teşviki 1.etabı 600 çiftçinin katılımıyla yapıldı.

Mut Belediyesi Fen İşleri şantiyesinde gerçekleştirilen organizasyona Mut Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Mut Belediye Başkanı Nebi YILMAZ ve altı yüze yakın çiftçi katıldı.

Organizasyonda konuşan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz;" Bu yıl 3.'sünü düzenlediğimiz fidan dağıtımı, bütün çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Daha önceki yıllarda Antep fıstığı, bağ ve zeytin dağıtımı yapmıştık. Bu yıl hedefimizde ceviz ve badem fidanı dağıtımı da vardı, lakin ilçemizde yaşanan kar yağışı dört yüz binden fazla zeytin ağacını zarar verdi. Bizde zarar gören zeytin ağaçlarını telefi etmek için bu yıl zeytin fidanı dağıtmaya karar verdik. Belediyemize 1890 çiftçimiz başvuru yaptı. Bizde çiftçi başına 25 zeytin fidanı dağıtmayı planladık. 600 kişilik grublar halinde 3 etapda dağıtacağımız zeytin fidanlarımızın bugün 1. etabını gerçekleştirmekten gurur duyarım.

Fidanın yanı sıra Büyükşehir belediyemizle işbirliği içerisinde çiftçilerimize sulama suyu borusu, moto pomp desteğide vermeye devam edeceğiz.

Siz çiftçilerimiz ÜRETECEK Mut BÜYÜYECEK."dedi. Mut Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ ise konuşmasında;"Bu etkinliği düzenlediği için Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'a, kurumsal olarak Mut Belediyesine ve belediye meclis üyelerine teşekkür ederim."dedi.

GES Meclis Kararı ilanları

GES Meclis Kararı ilanları Kürkçü ve Pamuklu Mahallelerinde “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı” olarak belirlenmesi...

Haziran Ayı Meclis Toplantısı

Haziran Ayı Meclis Toplantısı 2017 Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısı ilanı