İŞÇİLERDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Geçerli Tarih: 26 Haziran 2017, 13:39
Site: Mut Belediyesi Resmi İnternet Sitesi
URL: http://www.mut.bel.tr/haber_detay.asp?haberID=684

Mut Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, HİZMET-İŞ Şube Başkanı Mehmet Bayrakçı, Mut Belediyesi Mali İşler Müdürü Ahmet Can HİZMET-İŞ Belediye Baş temsilcisi Hakan Seyrek ve belediye personelinin katıldığı toplu iş sözleşmesi imza töreni, Mut Belediyesi Nikah salonunda gerçekleştirildi. İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile ilk altı ayda;

işçi yevmiyeleri yüzde 3

yemek yüzde 66

sorumluluk yüzde 12

yakacak yüzde 14

giyecek yüzde 7,14

bayram yardımları yüzde 9,72

direksiyon yüzde 3

öğrenim yüzde 3

ikinci altı ayda ise yüzde 4 + enflasyon farkı olarak ödenecek.

İmza töreninde konuşan Başkan Yılmaz, toplu iş sözleşmesinin 48 kadrolu işçiyi ilgilendirdiğini söyledi.

Belediye hizmetlerinde her işçi ve memurun ayrı ayrı önemli olduğunu kaydeden Yılmaz, yol yapan, temizlik yapan, ağaç diken alın teri döken, işini sorumlulukla yerine getiren her kişinin emeğinin kutsal olduğunu vurguladı. Yılmaz, "Çalışma arkadaşlarımın içinde mesai saati olmayan, gece yarısına kadar çalışan, hafta sonu, bayram tatili demeden çalışan arkadaşlarımız da var. Bu vesileyle işçilerimize, memurlarımıza, bütün çalışma arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.

Bu sebeple çalışanların hakkını ellerinden gelen azami ölçüde vermeye her zaman gayret ettiğini ifade eden Yılmaz, 2014 yılında göreve geldiğinde işçilerin ikramiyelerinin ödenmediğini, sigorta primlerinin yatırılmadığını gördüğünü, olağanüstü bir çalışma ile bu borçları temizlemeye gayret ettiklerini dile getirdi.