Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı
Belediyemiizn ev sahipliğinde “Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı” düzenlendi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda, Mut Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı”nın 5’incisi, 18 Haziran 2025 tarihinde Mut’ta gerçekleştirildi. Meydan Mahallesi’nde, Musa Eroğlu Sevgi Parkı içindeki Vadi Park Kafe’de gerçekleşen programa; Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden temsilciler, Mut Kaymakamlığı’ndan temsilciler, üniversitelerden akademisyenler, kamu kurum ve kuruluş kurum temsilcileri, iş sağlığı ve güvenliği uzmanları ile işyeri hekimleri katıldı.
Yoğun katılımın sağlandığı çalıştayın açılış konuşmasını yapan Mut Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tekin, başka bir program dolayısıyla Mut dışında olan Belediye Başkanı Murat Orhan’ın selamını iletti. Çalıştaya katılan tüm konuklara teşekkür eden Belediye Başkan Yardımcısı Tekin; iş sağlığı ve güvenliği gibi önemli bir konuda Mut’un ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
DR. ATİLA: “AMACIMIZ ORTAK BİR DİL OLUŞTURMAK”
Çalıştayın açılışında konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Hülya Atila, çalıştayın ilkini 24 Ekim 2024 yılında yaptıklarını belirterek, çalıştayın amacını anlattı. Sağlık İşleri Daire Başkanı Atila, “Çalıştayımızda gayemiz neydi, hedefimiz neydi; yerel yönetimlerde iş sağlığı güvenliği konusunda ortak bir dil oluşturmak, ortak bir kültür oluşturmak. Kültürü yaygınlaştırmak ve kültürü yaygınlaştırmaktan ötede sürdürülebilirliği sağlamak” dedi.