Mut Belediyesi

ZEYTİN FESTİVALİ’NDE YEMEK YAR...

ZEYTİN FESTİVALİ’NDE YEMEK YARIŞMASI

28 Eylül 2024

Mut belediyemizin düzenlediği ‘’1 Zeytin ve Zeytinyağı festivalinde’’ ikinci gün zeytinyağlı yemek yarışması yapıldı.Öncelikle sempozyum konuşması ve ardından yarışmaya geçildi.Yapılan yarışmada ‘’Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğurcan AKYÜZ’’ün başkanlık yaptığı, ‘’Mersin Gastronomi Derneği (Gastromer) Başkanı Erol KILIÇ’’, ‘’Tarsus Üniversitesi öğretim görevlisi Adnan AYDIN’’, Malatya Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı Mustafa POLAT’’, Sivas Ahçılar Derneği Başkanı Cemil CEYLAN’’ın da aralarında bulunduğu jüri üyeleri yarışmaya katılan yemekleri değerlendirdi.  40 yarışmacının katıldığı yarışmada   Tülay Aslan yaptığı su böreğiyle  birinci oldu. Yarışmada dereceye giren 1’ci Tülay Aslan, 2’ci Esra Cansız, 3’cü Arife Tunç ve 4’cü Hacer Başbuğ oldu. Dereceye giren yarışmacılara sayın Mut belediyesi başkanımız Murat ORHAN ödüllerini verdi.